Landbouwers met knotwilgen gezocht

Nieuws

Nieuwsberichten

Landbouwers met knotwilgen gezocht

Datum

Thema

Landschap

Gebied

Oost-Vlaanderen
Contactpersoon

Joost-Pim Balis
016 28 64 28
joostpim.balis
@boerennatuur.be

In het kader van het LEADER-project ‘Houtige biomassa, de korte keten sluiten’, trachten Boerennatuur Vlaanderen, Regionaal Landschap Meetjesland, Plattelandscentrum Meetjesland en SVAL lokale en kwalitatieve houtsnippers te verkrijgen via duurzaam landschapsbeheer. Om de kosten wat te drukken, zetten we ook dit jaar in op een groepsaankoop waarbij machinaal wordt geknot en versnipperd. We richten ons hierbij op landbouwers, particulieren én openbare besturen.

Voorwaarden

Om te kunnen intekenen voldoet de aanvraag aan onderstaande voorwaarden:

  • Een houtkant of knotbomenrij in het werkingsgebied van Regionaal Landschap Meetjesland & Scheldevallei
  • Laatste beheer dateert van voor 2019
  • De aanplant is vlot bereikbaar en het terrein is berijdbaar met een rupskraan of tractor

Inschrijven is vrijblijvend en kan tot eind juni. Door opdrahten te bundelen volgens locatie, tyupe en beheer zijn we in staat een scherpe prijs te bekomen. Deze prijs wordt teruggekoppeld naar de geïnteresseerden. De kwaliteit van de uitgevoerde werken wordt gewaarborgd en er is de mogelijkheid om een beheerplan op te maken.

Kleine landschapselementen

Ook de kleine landschapselementen die moeilijk te beheren zijn of achterstallig beheer vertonen, trachten we via deze actie van het noodzakelijke beheer te voorzien. De aannemers bepalen de prijs per lot en deze kan dus variëren naargelang de hoeveelheid werk én verwachte snippers. De insteek van dit LEADER-project is voornamelijk het lokaal gebruik van duurzame houtsnippers stimuleren en (beter) in kaart brengen. Dit gaat zowel over verse als gedroogde houtsnippers voor particulier of professioneel gebruik. Houtsnippers hebben wel degelijk een (energetische) waarde en om het verhaal duurzaam te houden moeten deze maximaal lokaal gebruikt worden.

Interesse?

Neem contact op met Joost-Pim Balis 

Met steun van

[/vc_column_inner][/vc_row_inner]